Å hvile i helheten

  • 22.apr.2010 kl.20:26
Jeg ble så innmari trist av at Knutsen og Ludvigsens ene halvdel er borte. Her er en tekst Øystein Dolmen (Knutsen) har skrevet, som traff meg mitt i hjertet. Besøk hjemmesiden deres, der finner du masse magisk.

«Kreativitet oppstår gjerne i krysningspunktet mellom målrettethet og defokusert oppmerksomhet.

Å ha en struktur å jobbe innenfor skaper en referanseramme som kreativitet kan forholde seg til. Men kreativitet er noe helt annet enn å flytte rundt på kjente faktorer. Kreativitet er å skape noe nytt. Eller kanskje riktigere: Å være et medium for universets skapende bevissthet.

Siden vi alle er en del av naturen rundt oss opptrer vi hele tiden i samspill med naturen.

Det er vår egen bevissthet som lager grenser mellom oss selv og skapelsen.

Intellektet vårt sorterer og deler opp, analyserer og fokuserer på detaljer, på ulikheter og forskjeller. Slik skapes en differensiert forståelse av verdens mangfold.

Men intellektet er helt ubrukbart når vi skal prøve å sanse helhet, evighet og ubegrenset eksistens.

Samtidig søker vi alle å oppnå fellesskap med noe eller noen. Vi søker samhørighet, for det gir oss identitet og trygghet. Vi har behov for å være i og blant, og ikke bare atskilt fra. Selv om vi liker å føle oss spesielle. Noe hver og en av oss selvsagt også er.

Store glimt av innsikt skjer gjerne når vi defokuserer oppmerksomheten og slapper av. Som lyn fra klar himmel kan viktige løsninger bare stå der foran oss, oversett i en stresset og fokusert situasjon, men helt tydelig til stede når vi setter oppmerksomheten til side og bare gir plass og rom. Rett og slett slapper av et øyeblikk eller to.

Vi lever i et samfunn som hyler etter vår oppmerksomhet. Hele tiden. Vi gires opp av bakgrunnsrytmer når vi hører på nyheter. Vi bombarderes av mennesker og institusjoner som alle vi ha oss til å se her, kjøp dette, kom hit!

Det har blitt så viktig å gjøre. Så viktig å gjøre at vi har glemt det viktigste - å være.

Vi mennesker er skapt slik at vi også behøver fred og ro. Hvis vi ikke sover nok blir vi utbrente og etter hvert syke. Hjernen kobler automatisk og helt naturlig fokusert oppmerksomhet ut med jevne mellomrom. Hele tiden, og uten at vi merker det.

Det er viktig å gi intellektet fri av og til. Det er viktig å bare være, å ta seg tid til å dagdrømme, meditere, høre på musikk,

la den store roen få sige inn over seg og bare hvile i helheten.

Det er da vi lever.»

Guro.

22.apr.2010 kl.22:04

hjarte. masse hjarte.

Linnea

24.apr.2010 kl.14:45

hvem er du egentlig? du divino!

fredrikke dorothea bolette

25.apr.2010 kl.00:09

oi, fint. veldig fint.

kjøpte du noe på loppemarked i dag da?

tore renberg er fin, jeg har lest kompani orheim. fytti, den er nydelig. åååh.

/fredrikke

fredrikke dorothea bolette

25.apr.2010 kl.14:30

oi. det er fint da :)

har du noe annet å anbefale av tore renberg?

/fredrikke

Make me happy

hits